Zo zet je vol zelfvertrouwen je eerste stappen in het online daten

Zo zet je vol zelfvertrouwen je eerste stappen in het online daten
Van Aimee Vinck

Daten gaat altijd gepaard met wat nerveuze gevoelens en een beetje spanning. Hoewel je tijdens het online daten toch wat ‘veiliger’ achter je telefoonscherm zit, kunnen ook hier de zenuwen flink oplopen. Komt je berichtje wel over op de manier zoals je bedoelt en zijn de foto’s op je profiel wel leuk genoeg? Je zelfvertrouwen wordt tijdens het online daten op de proef gesteld, maar met deze tips date jij zelfverzekerd en loop je geen virtuele blauwtjes op.

tinder nederland

Een verzorgd profiel is het halve werk 

Online daten start natuurlijk met het aanmaken van je profiel. Onderschat de kracht van een volledig ingevuld en verzorgd profiel niet. In de virtuele datingwereld is je account allesbepalend en leidt het misschien wel tot de liefde van je leven. Zoals je vast wel weet, zijn er een hoop do’s en don’ts wanneer het gaat om online daten. Eén van de belangrijkste do’s is: blijf dicht bij jezelf en verlies jezelf niet in de vertekende beelden die social media kunnen geven. 

Wanneer je je profiel aanmaakt, kies dan voor een foto waar je je comfortabel bij voelt. Foto’s waarop je lacht, doen het altijd goed! Het doel is om de beste versie van jezelf te laten zien, maar wel op een realistische manier. Een leuke tekst in je profiel kan ook al een hoop matches aantrekken. De foto’s en teksten vormen de haakjes waarop een potentiële match kan toehappen. Iets humoristisch of uitdagends werkt perfect en zorgt ervoor dat het voor de ander makkelijker wordt om op je profiel te reageren. Het belangrijkste is dat je positiviteit uitstraalt en laat zien dat je tevreden bent met jezelf. We weten allemaal dat voor sommige de weg naar onvoorwaardelijke zelfwaardering langer is dan voor anderen, maar elke stap die je hierin maakt, zorgt voor een boost aan zelfvertrouwen. 

Gratis stockfoto met foto's nemen, glimlachen, kerel

 

De juiste mindset brengt je verder dan gedacht

Zelfvertrouwen opbouwen begint bij de realisatie dat ook jij – net als ieder ander – waardevolle eigenschappen hebt die je speciaal en uniek maken. Wees vooral niet te streng op jezelf. Want de negatieve overtuigingen die je hebt over jezelf zijn honderd procent onterecht. Heb je even geen matches? Probeer het niet persoonlijk op te vatten. Het is volkomen normaal dat je niet iedereens type bent. Laat je daarom niet meteen uit het veld slaan, je geduld wordt sneller beloond dan je denkt! 

Verlies het virtuele aspect niet uit het oog 

Vergeet niet dat je online aan het daten bent. Berichtjes kunnen anders overkomen dan ze zijn bedoeld en onzekere gevoelens liggen dan op de loer. Onthoud dat de ene persoon van lange avondjes appen houdt, terwijl de ander je liever face to face spreekt. Je kunt liefde niet afdwingen en het sturen van appjes zal daar ook zeker geen verandering in brengen. Zodra je dit accepteert en de verschillende communicatiestijlen begrijpt, ontdek je dat de stress mindert en je zelfvertrouwen toeneemt. Bovendien is het altijd een goed idee om zo snel mogelijk in het echt af te spreken. Ontdek of de connectie er offline ook is en voorkom dat je te maken hebt met nachtmerries als catfishes en tinder-swindlers

Gratis stockfoto met afspraakje, bomen, buitenDaten is ontzettend leuk

Vaak word je minder zelfzeker wanneer het wat langer duurt om de perfecte klik met iemand te vinden. Denk dan juist aan de gedachte dat daten eigenlijk ook wel leuk is en dat het helemaal geen straf is. Het ontmoeten van nieuwe mensen geeft energie en brengt verfrissende nieuwe inzichten met zich mee. Daarnaast ontdek je door te daten nieuwe plekken en misschien vind je wel hidden gems! Ook stap je per date meer uit je comfortzone. Grenzen opzoeken is belangrijk en helpt je om in te zien dat je veel meer aan kunt dan je verwacht. Deze momenten zorgen ook voor meer zelfvertrouwen. Als laatste weet je steeds beter wat je zoekt in een partner. Je ontdekt dingen die je liever niet wilt en die zijn stiekem net zo waardevol als erachter komen wat je juist wel wilt. 

Durf jij je onzekerheden aan de kant te zetten? Geef jezelf een schop onder je kont, waag de gok en plan een date in met die leuke match! 

 

 Categorie: Blog

Vergelijkbare artikelen

Laat een reactie achter