Loading...

Wat is Tinder

Wat is Tinder?

In 2012 maakte datend Nederland kennis met Tinder. De applicatie voor een snelle match. Een app die de nodige wenkbrauwen deed fronzen want: ‘Dit is toch gewoon een vleeskeuring?’, maar toch vooral voor lovende kritieken zorgde. Daten was namelijk nog nooit zo leuk.

Wat maakt Tinder tot zo’n succes? Het is ongetwijfeld het gemak, maar ook de anonimiteit waarmee je langs de profielen kunt gaan en kunt aangeven of je iemand wel of niet ziet zitten. Toegegeven, Tinder is een app die zich vooral richt op het uiterlijk. Liefde op het eerste gezicht, zeg maar. Je installeert de app op je mobiele apparaat (dit kan op zowel Android als iOS apparaten) en je kunt direct aan de slag. Het is ook mogelijk om Tinder te openen op je desktop. Inloggen doe je met Facebook. Daardoor hoef je dus bijvoorbeeld ook geen profiel aan te maken waarop je moet vermelden wat je lievelingskleur of je favoriete rockband is.

Het werkt zo: je gaat direct na installatie van de app foto voor foto af van mensen die de app eveneens geïnstalleerd hebben. Wanneer je iemand tegenkomt waar je graag iets meer van wilt weten, kun je meer informatie opvragen, meer foto’s bekijken of simpelweg een hartje achterlaten. Het anonieme zit ‘m erin dat die persoon niet kan zien dat je een hartje hebt achtergelaten tot het moment dat hij of zij jou ook een hartje geeft. Dan kom je namelijk direct met elkaar in contact en kun je beginnen met chatten.