Loading...

MatchesKen je het gevoel dat je maar swipet en swipet, maar er komen maar geen matches. Of misschien had je wat matches in de eerste paar dagen, maar is het na twee weken volledig stil. Voorzichtig begin je al aan jezelf te twijfelen… Wat is er mis met mij? Ben ik niet aantrekkelijk genoeg?

Nee hoor, maak je geen zorgen. Het ligt hoogstwaarschijnlijk niet aan jou, maar wel aan je profiel. En daar kun je per direct aan werken, dat scheelt!

Profielfoto

En wat is dan het belangrijkst aan het een goed profiel? Je profielfoto! Dat zal je wellicht niet verbazen. Maar waar voldoet een goede profielfoto dan aan? Nou, laten we beginnen met je te vertellen wat het NIET is.

  • Het is niet die ene foto waar je met twaalf vrienden op staat. Er is niets mis een leuke vriendenfoto, maar op een snelle app als Tinder moet in één oogopslag duidelijk zien wie jij bent. Niemand heeft zin om uit te zoeken wie jij precies bent in de groep.
  • Het is ook niet die foto waar je klaar was voor het stappen of die foto die je tijdens het stappen maakte. Geen quasi-lollige spiegelselfie of een foto waar je met een paar druppels op je shirt je biertje in de lucht tilt.

Maar wat is het dan wel? Hier een aantal tips om je profielfoto te verbeteren:

  • Neem een foto van hoge kwaliteit. Dat sluit de tweede camera van je telefoon uit. Hoewel ze steeds beter worden, kun je er nog geen sterke foto’s mee maken.
  • Zorg dat je er alleen op staat, om bovengenoemde reden.
  • Geen serieuze gezichten! Een glimlach doet wonderen! En als je een mooie lach heb, mag je best voluit lachen. Dat maakt je charmant.
  • Laat tijdens de foto zien wie je bent. Wie ben je? Ben je een muziekliefhebber? Houd je van studeren? Sporten? Laat dat dan zien. Wanneer jij een mooie foto van je skivakantie gebruikt, weet jouw potentiële match direct iets meer over je!
  • Laat iets van je lichaam zien. Hiermee bedoelen we niet dat je half uit de kleren moet, maar je lichaamsvorm is van belang! Ook als je hier niet op en top tevreden mee bent, gewoon doen!

Met deze tips zul je zeker meer matches krijgen op Tinder. En eenmaal een match? Lees hier hoe je een gesprek op gang houdt!