Loading...

Veilig daten

Tips Veilig Daten

Online daten kan een tikje beangstigend zijn. Bij Tinder begint het altijd eerst met een gesprek via de chat. Mocht het goed klikken, dan kunnen jij en je match afspreken. Je hoopt natuurlijk dat jullie ook in het echt een klik hebben! In veel gevallen spreek je met iemand af waarmee je geen gemeenschappelijke connecties hebt. Hoewel Tinder een veilig platform is, kan het geen kwaad om toch een beetje voorzichtig te zijn.

Houd daarom de volgende tips in het achterhoofd als je overweegt om een Tindermatch te gaan ontmoeten.

Tip 1: Spreek niet af met iemand zonder foto. Het uiterlijk is natuurlijk niet het belangrijkste, maar het is enigzins verdacht als iemand geen enkele foto deelt. Je moet natuurlijk wel van tevoren weten met wie je op pad gaat.

Tip 2: Wees kritisch als het profiel te mooi lijkt om waar te zijn. Profielfoto’s kunnen bijvoorbeeld nep zijn. Het komt weleens voor dat er foto’s van modellen gebruikt worden. Nu kan het natuurlijk zijn dat je echt met een model aan het praten bent, maar check dan ook even of je meer informatie kunt zien. Denk bijvoorbeeld aan gemeenschappelijke vrienden, interesses of kijk eventueel naar het Instagram account.

Tip 3: Is jouw potentiële date wel erg geinteresseerd in jouw financiële situatie?  Vraag je dan af of hij/zij wel wel de juiste intenties heeft. Ga dus niet te gedetailleerd in op geldzaken en spreek niet af met mensen die om geld vragen.

Tip 4: Heb je gemeenschappelijke connecties? Dan kan het helpen om je Tinderdate even op te zoeken op Facebook als je twijfels hebt.

Tip 5: Spreek af op een openbare plek. Ga bijvoorbeeld samen een drankje doen op het terras of ga samen naar de film. Als je iemand nog nooit in het echt hebt gezien, is het niet verstandig om  thuis af te spreken.

Tip 6: Luister naar je onderbuikgevoel. Heb je het gevoel dat er iets niet klopt of voel je je achteraf toch niet fijn bij het idee om op date te gaan? Wees dan eerlijk en cancel de date.