Loading...

Tinder openingszinnen

Het eerste contact maken op Tinder nadat je een match hebt is van ultiem belang. Hier gaat het om dat je een goede indruk maakt en dat hij/zij geïnteresseerd in je blijft. Als je als vrouw van Tinder gebruik maakt, zet dan het idee dat de man de eerste stap moet zetten uit je hoofd. Bij het eerste contact wordt het zeker gewaardeerd wanneer de vrouw het doet, het in inmiddels al het jaar 2018 dus genderrollen zijn niet meer van toepassing. Een goede openingszin is natuurlijk wel een mooie start.

Maar hoe werkt dat nou? Een goede openingszin? Grappig dat de openingszin in online en offline contact een ‘issue’ is. Ieder weekend staan er weer duizenden mensen in restaurants, bussen, treinen, cafés en op straat met de handen in het haar: ‘Daar loopt die ene man of vrouw van mijn dromen. Wat ga ik zeggen?’ Aan één kant grappig, aan de andere kant jammer dat mensen er zo’n issue van maken. Heel veel mensen vinden het immers prima wanneer iemand op ze af stapt en gewoon zijn of haar naam noemt. Of simpelweg de reden geeft dat hij of zij op die ene man of vrouw is afgestapt.

Online is het natuurlijk iets minder spannend om iemand aan te spreken. Het is echter lastig om te bepalen wat de beste openingszin is. Wat voor de een werkt, heeft weer nul effect op iemand anders. Er bestaat dus geen ‘magische Tinderzin’ waarbij je altijd een reactie krijgt.

Maar mogen we zeggen wat absoluut een don’ts zijn?

Don’t:

  • Van die cliché openingszinnen. Je bereikt er wellicht mee dat iemand in de lach schiet, maar wanneer je op zoek bent naar een leuke relatie werkt een zin als: “Deed het pijn toen je uit de hemel kwam vallen?”, meestal niet.
  • Slechte grappen. Deze spreekt voor zich.

Openingszin

  • Er zijn Tinder-gebruikers die op zoek zijn naar een serieuze relatie, maar ook mensen die slechts interesse hebben in een flirt. Over het algemeen wordt het echter gewaardeerd als je de moeite neemt om een leuk gesprek te hebben. Met andere woorden: open niet met een seksueel getinte opmerking.

Do:

  • Houd het simpel. Soms is een “Hallo” al genoeg.
  • Stel vragen en laat je interesse blijken. “Hoe was je dag?” is vaak een mooi begin.
  • Begin met een complimentje.  Heeft jouw match bijvoorbeeld een gave reisfoto? Complimenteer hem/haar dan en vraag waar de foto is genomen of vraag naar de reizen die hij/zij heeft gemaakt. Zo heb je gelijk een leuk gespreksonderwerp.
  • Open met een originele vraag. Hoewel het simpel houden altijd goed is, kan een grappige vraag vaak leiden tot een leuk gesprek.
  • Stuur een grappige GIF. Je valt dan direct op bij je match.