Loading...

Tinder anoniemIedereen registreert zich op een datingsite om een andere reden. En iedereen denkt het zijne over privacy en anonimiteit. Waar sommige mensen al hun vrienden en kennissen vertellen dat ze op zoek zijn naar een leuke date, zijn anderen daarin veel terughoudender. Sommigen laten liever helemaal niet weten dat ze op zoek zijn naar een vlam in hun leven. En dan is er nog een groep mensen die al in een relatie zijn, maar soms op zoek zijn naar een andere liefde, of een vlugge romance. Logischerwijs rijst daarom de vraag: is Tinder ook volledig anoniem te gebruiken?

Het antwoord op deze vraag is redelijk gecompliceerd. Je kunt Tinder immers eigenlijk niet anoniem gebruiken. Om de simpele reden dat Tinder contact maakt met je Facebook account. Dit doet Tinder niet om je te pesten of omdat ze je privacy niet respecteren. Het maakt de controle voor Tinder simpelweg eenvoudiger en Tinder voorkomt hiermee dat de app wordt overladen met nepprofielen, zoals je deze op enkele datingsites kunt vinden.

Een simpele oplossing? Een tweede Facebook-account creëren. Een Facebook account is zo aangemaakt en je bepaalt op je ‘Tinder-Facebook account’ zelf wat Tinder aan foto’s mag gebruiken voor jouw Tinder profiel. Zorg uiteraard wel even dat je bent ingelogd op dit Facebook account wannneer je Tinder installeert (en dus aan je Facebook account koppelt). Overigens, geen zorgen wat betreft je Tinder. Er zullen namelijk geen updates over jouw Tinder-activiteiten op je Facebook account verschijnen. Zo kun je dus toch je privacy waarborgen en ongestoord ‘swipen’.