Swipen voor betekenisvolle connecties, dit is wat het met je doet!

swipen voor betekenisvolle connecties
Van Aimee Vinck

De liefde is altijd al een ingewikkeld fenomeen geweest. Met de online mogelijkheden van nu lijkt het erop dat we het raadsel langzaamaan aan het ontrafelen zijn. We swipen in de hoop dat we tussen alle potentiële matches de ware vinden. De keuze is in ieder geval reuze. Dat klinkt alleen maar goed: meer keuze is meer kans op liefde, nietwaar? Of maakt de virtuele wereld de liefde alleen maar gecompliceerder? Wij vertellen je welke invloed online daten op je heeft. 

Free Gratis stockfoto met affectie, afspreken, daten Stock Photo

Heel veel keuzestress

Bij online daten komt één luxeprobleem kijken, namelijk ontzettende keuzestress! In één app vind je duizenden profielen en bovendien kun je met meerdere mensen tegelijkertijd kletsen. Deze tool zorgt ervoor dat je kansen groter zijn dan wanneer je iemand alleen aanspreekt in de kroeg, maar confronteert je ook met het feit dat de keuze enorm is. Keuzeverlamming is dan een welbekende reactie. Je blijft eindeloos twijfelen, treuzelen en afwegen. Het gevolg: je merkt dat niets bevredigend genoeg is en je haakt af. Het wordt dan steeds moeilijker om je aan iemand te binden, want misschien is het gras in de online datingwereld echt groener aan de andere kant. Je ware liefde kan maar net een swipe van je verwijderd zijn. De oplossing: neem even afstand van het online daten. Zo creëer je voor jezelf een vorm van schaarste. Na de pauze kijk je weer met een frisse blik tegen nieuwe profielen aan. Als het vinden van een match wat langer duurt, raak dan zeker niet ontmoedigd. Ook jij vind de persoon die bij je past. Er zijn genoeg langdurige verbintenissen die op deze virtuele plek zijn ontstaan, die van jou kan maar net de volgende zijn! 

Free Gratis stockfoto met affectie, afspraakje, Bos Stock Photo

Vrijheid om te experimenteren 

Datingapps zijn een makkelijk hulpmiddel om snel met nieuwe mensen te connecten. Je bereik is groter dan enkel je eigen sociale kring. De andere kant van snelle connecties: je kunt ze ook weer vliegensvlug disconnecten. De mensen die je online hebt ontmoet, ken je vaak nergens anders van. Je hoeft dus niet bang te zijn dat je ze snel ergens tegenkomt. Dit zorgt ervoor dat mensen enorme vrijheid voelen om op seksueel gebied te experimenteren. 

Dat het voor meer vrijheid leidt, betekent niet dat online daten alleen voor seks wordt gebruikt. Sterker nog, uit onderzoek blijkt dat mensen eerder uit nieuwsgierigheid en entertainment aan online daten beginnen, dan om iemand te zoeken om het bed mee te delen. 

Wat het ook met ons doet, online daten is nog steeds hot and happening. Het zorgt voor meer keuzestress, maar leidt tegelijkertijd ook tot het ontstaan van nieuwe prachtige connecties. Met een pak doorzettingsvermogen kom je mijlenver. Vertrouw jij er al in dat het internet je naar de ware liefde brengt? 

 

 Categorie: Blog

Vergelijkbare artikelen

Laat een reactie achter