Relatie vinden die bij je past

Relatie vinden die bij je past
Van admin

Wereldwijd is er veel onderzoek gedaan naar het belang van goede relaties, zowel liefdesrelaties als vriendschappen. Het blijkt dat goede relaties de belangrijkste factor zijn voor een gelukkig, gezond en lang leven. Maar hoe vind je een relatie die bij je past? Wij geven je tips.

Heb je voorkeuren op een rij

Wanneer je op zoek gaat naar een relatie, heb je misschien al in je hoofd hoe jouw ideale partner eruitziet. Wat zijn eigenschappen die je graag zou zien in je partner? En ben je op zoek naar iemand die langer is dan jij, is zijn of haar carrière van belang, zoek je iemand die sportief is of iemand die net als jij gek is op lekker eten? Wat zijn uiterlijke kenmerken waar je naar op zoek bent? Hoe oud mag je potentiële partner zijn en in welke straal rondom jouw woonplaats ben je op zoek? Wat zijn dingen die voor jou een relatie fijn en bevredigend maken? Vind jij het bijvoorbeeld belangrijk om elkaar veel ruimte te geven of ben je liever iedere dag samen? Tijdens het chatten met een match of op één van jullie dates kun je deze punten bespreken om te kijken of jullie hier hetzelfde over denken. Gebruik één van deze originele openingszinnen om ervoor te zorgen dat jij opvalt bij je potentiële partner!

Vergelijk waarden en normen

Al heel vroeg in je leven wordt de basis gelegd voor jouw persoonlijke waarden en normen. Deze zitten dus diepgeworteld in jouw persoonlijkheid. Partners hebben vaak voldoende raakvlak qua waarden in een goede relatie. Deze hoeven niet precies hetzelfde te zijn, maar moeten niet teveel verschillen. Als jij bijvoorbeeld erg avontuurlijk aangelegd bent en iemand date die het liefst thuis blijft, kunnen deze waarden elkaar in de weg zitten. Of misschien hecht jij veel waarde aan duurzaamheid en vergelijk jij om die reden ieder jaar energieleveranciers, terwijl een ander eet van wegwerpbordjes om geen afwas te hoeven doen. De kans is groot dat dit ergernissen gaat veroorzaken. Het is raadzaam om samen naar jullie waarden te kijken en te weten wat de ander belangrijk vindt in het leven.

Bepaal of jouw partner goed met jou verbindt 

Verbinding en intimiteit gaan hand in hand. Er zijn drie basispijlers voor een goede verbinding: toegankelijkheid, responsiviteit en betrokkenheid. Als je partner toegankelijk is, reageert wanneer je hem of haar nodig hebt, emotioneel betrokken bij je is en je het gevoel hebt dat je belangrijk bent voor je partner, voel je je veilig in een relatie. Al met kleine gebaren kun je jouw partner tonen dat je er voor hem of haar bent, bijvoorbeeld door even je telefoon weg te leggen en te vragen naar iemands dag. Zo versterk je de emotionele band.

 Categorie: Blog

Laat een reactie achter