Maak een goede eerste indruk als bewuste wereldburger

First Date
Van admin

Er bestaan veel datingtips voor de allereerste ontmoeting, omdat je volgens het aloude spreekwoord nooit een tweede kans krijgt voor een eerste indruk. Dat ligt deels aan je uiterlijk en je manier van communiceren, maar kan hem ook in de details zitten. In deze tijd wordt oog voor duurzaamheid, veel meer dan voorheen, gezien als positieve karaktereigenschap. Denk daarbij aan het vervoer naar je date en het restaurant dat je uitzoekt. 

Trendy en wel degelijk aantrekkelijk: oog voor duurzaamheid

Het klinkt niet als een supersexy gespreksonderwerp en je gaat tijdens je date echt niet verkondigen bij welke energieleverancier je een contract hebt. Enig bewustzijn tonen van hoe de mensheid met zijn energieverbruik en leefgedrag van grote invloed is op het milieu, misstaat niemand. Kom op, het is 2022, duurzaamheid is niet alleen een urgent, maar ook een trendy onderwerp! Wanneer aan tafel één van de twee op de kaart op zoek gaat naar een vegetarisch gerecht, komt het vaak al ter sprake. Maar eigenlijk ben je dan te laat. 

Vraag van tevoren wat je date graag eet

Welk restaurant je uitzoekt, is bepalend voor de rest van je date, en wellicht voor de duurzaamheid van een eventuele relatie. Ontmoet je je gedroomde partner in je favoriete steakhouse en blijkt deze vegetariër, dan is de kans kleiner op succes. Informeer van tevoren met een positieve insteek: stuur een berichtje met de vraag ‘Wat is je favoriete keuken?’. Dat is beter dan ‘Heb je een dieet?’ of ‘Zijn er dingen die je niet wilt eten?’. Je komt er snel genoeg achter of dat steakhouse wel zo’n goed plan is. Tegenwoordig is een restaurant dat zich niet op vlees focust een veiliger optie. 

Reizen en vervoer

Vanzelfsprekend is het altijd even aftasten, maar misschien krijg je tijdens de eerste online contacten al een indruk van je – wie weet – toekomstige partner. Houdt deze van sporten, wat zijn de hobby’s, is een gokje op zijn tijd een leuk idee? Bij het programma First Dates zien we het gespreksonderwerp vaak naar reizen gaan. ‘Hoe ben je hier gekomen, met de trein?’, ‘Vlieg je veel?’. Je auto komt aan bod wanneer je je date ophaalt. Ook hier liggen zowel valkuilen als kansen. 

Niet oppervlakkig

Je kunt het gesprek neutraal proberen te houden, maar het weer en de actualiteit zijn niet echt prikkelend. Bovendien kunnen mensen dit als saaiheid opvatten. Als je één ding niet wilt, is het wel voor oppervlakkig versleten worden. Zoals gezegd is duurzaamheid een veelbesproken onderwerp en kan het geen kwaad om je als bewust wereldburger te tonen. Sterker nog, daar maak je een prima eerste indruk mee!

 Categorie: Blog

Vergelijkbare artikelen

Laat een reactie achter