Loading...

Kun je Tinder gebruiken zonder Facebook-account?

Ja, dit is mogelijk. Voor een lange tijd kon je je niet aanmelden zonder een Facebook-account. Mensen die dus niet actief waren op dit sociale netwerk hadden een beetje pech. Sinds kort kun je echter ook een Tinder-account maken met een 06-nummer.

Hoe maak je een account zonder Facebook?

  1. Download Tinder op je smartphone of open de webversie op je desktop.
  2. Je krijgt twee opties: inloggen met Facebook en inloggen met telefoonnummer. Bij deze stap kies je natuurlijk voor de tweede optie.
  3. Vul je telefoonnummer in en wacht op een sms met de verificatiecode.
  4. Voer de code in. Er zal ook gevraagd worden naar je e-mailadres, maar dat kan je overslaan.
  5. Verzin een wachtwoord.
  6. Vul je geboortedatum en geslacht in.
  7. Upload een goede foto van jezelf en klaar is kees!

Voor een compleet profiel kun je meer foto’s uploaden en een korte beschrijving van jezelf geven. Het is overigens ook mogelijk om je Instagram foto’s te linken met je account. Hiervoor ga je simpelweg naar je profiel en kies je voor de optie ‘bewerken’. Dan selecteer je ‘Connect Instagram’.

De voordelen van Tinder gebruiken met Facebook. 

Over het algemeen is inloggen met Facebook nog steeds de makkelijkste en snelste manier. Facebook importeert binnen enkele seconden je persoonlijke informatie en profielfoto. Bovendien kan je match ook zien of jullie gemeenschappelijke vrienden en interesses hebben. Indien je match zich ook heeft aangemeld met Facebook, kan jij deze informatie ook inzien. Tinder laat bovendien geen belangrijke informatie achter op je Facebook-tijdlijn. Dat wil zeggen dat ze geen gegevens over je posten. Vrienden kunnen dan ook niet zien dat je de dating-app gebruikt.