Loading...

populairTinder is alweer een tijdje op de markt. Tinder werd op 12 februari 2012 uitgebracht en gaat dus alweer enkele jaren mee. In een modern tijdperk, waar de ene na de andere technologie opduikt, is een app zo verouderd. Niet interessant meer. Hoe zit dat met Tinder? Is het nog wel de moeite om Tinder te installeren?

Het antwoord hierop is kort: dat is het zeker! Wereldwijd verwelkomt Tinder per maand nog altijd maar liefst 200.000(!) nieuwe leden. Welk percentage zich daarvan precies in Nederland bevindt is niet duidelijk, maar het is redelijk veilig te stellen dat de populariteit in het afgelopen jaar alleen maar is toegenomen en zeker niet afgenomen. Het is wel de vraag hoe zich dit ontwikkelt nu Tinder de Plus versie heeft ontwikkeld. Deze versie is immers niet gratis en wanneer er betaald moet worden voor een app, wordt deze nog wel eens minder populair, zo leert de geschiedenis.

Bovendien heeft Tinder sinds de oprichting te maken met concurrentie. Bijvoorbeeld met apps als Badoo. Toch komen dit soort apps nog niet serieus in de buurt van Tinder en zal Tinder nog wel een tijdje op nummer één staan.  Een ander sterk punt van Tinder is uiteraard de connectie met Facebook. Iedereen met een Facebook account (en dat zijn er nogal wat), hebben in no-time een Tinder profiel en zijn klaar om te gaan daten. Voor veel andere sites geldt een aparte login, wachtwoord etc. Toch vaak wel vermoeiend.

Conclusie is dat Tinder voorlopig nog zeker op één zal staan. Voor de toekomst zal het toch deels afhangen van waar het publiek heen wil. Wil het naar een ‘serieuzere’ manier van dating?  Of wordt Tinder wellicht de standaard voor serieus daten? Voor een flirt lijkt Tinder zeker de komende jaren een zeer sterke positie in te gaan nemen. Daar is de app immers perfect voor en om die reden vanaf het begin al erg populair.