Loading...

uitleg tinder

Hoe werkt Tinder?

Tinder is zeer eenvoudig in gebruik. Dat maakt de app geliefd onder jongeren én ouderen. Een uitgebreid profiel aanmaken is dan ook niet nodig. Je logt simpelweg in met je Facebook-account en je bent klaar om te starten. Uiteraard wel eerst even de Tinder-app installeren op je mobiele apparaat! Of maak gebruik van de desktop-versie!

Wanneer je bent ingelogd met je Facebook-account heeft Tinder de beschikking over je foto’s en je locatie. Twee belangrijke onderdelen wat betreft daten, lijkt ons. Je bent immers meestal niet op zoek naar iemand die 500 kilometer verderop woont en laten we eerlijk zijn: looks zijn een belangrijk onderdeel van een eerste impressie. Hier heeft Tinder goed op ingespeeld.

Je krijgt direct foto’s te zien van Tinder leden. De bedoeling is dat je aangeeft of je de man of vrouw op de foto wel of niet ziet zitten. Zo wel, dan druk je op het hartje. Zo niet, dan druk je op het kruisje. Je kunt er ook voor kiezen om iets meer informatie over de persoon in kwestie aan te vragen. Dit doe je daar op het informatie icoontje te drukken. Je kunt daar ook meer foto’s bekijken.

Wanneer je iets sneller wilt ‘keuren’, kun je je ook gewoon door de Tinder-profielen heen ‘swipen’. Swipe je naar rechts, dan betekent het dat je de persoon leuk vindt. Naar links betekent dat je de persoon op de foto niet wilt leren kennen. Op deze manier kun je enorm veel profielen zien in korte tijd. Waarschijnlijk is dit één van de sterkste punten van de app. In deze tijd willen we graag snel zien waar we aan toe zijn. En Tinder is dus geschikt als je even in de trein zit, op je bestelling staat te wachten of in de rij staat bij de supermarkt!

Als jullie elkaars foto leuk vinden, kom je direct met elkaar in contact via de chat. Je kunt dan een gesprekje aangaan of wie weet gewoon direct een locatie afspreken voor een date. Dat is natuurlijk helemaal aan jullie zelf. Zo simpel is Tinder eigenlijk!