Loading...

Tinder verwijderen

Hoe verwijder ik Tinder?

Wanneer je genoeg hebt van het daten, om welke reden dan ook (wellicht heb je via Tinder die leuke match gevonden en ben je niet meer op zoek), dan kun je de app natuurlijk gewoon van je telefoon op tablet verwijderen. Dat is niet moeilijk. Wel moet je even bedenken of je ook je account wilt verwijderen of simpelweg de app even van je telefoon of tablet wilt verwijderen. Dit kun je bijvoorbeeld doen wanneer je de Tinder-app tijdelijk even niet meer wilt gebruiken, maar je wel van plan bent het daten later weer op te pakken.

Veel mensen maken hier een fout. Ze verwijderen de app en verwachten dat het profiel dan automatisch gewist wordt. Maar dit is niet het geval. Met alle gevolgen van dien. Met een simpele zoektocht op Google vind je tientallen reacties van mensen die hun profiel graag zouden verwijderen, maar nog altijd ongewenst met Tinder in aanraking komen. Dat kan een beetje ongemakkelijk zijn, zeker wanneer je denkt het profiel te hebben verwijderd.

Dus: hoe verwijder ik Tinder? Bedenk altijd dat het account verwijderen en de Tinder-app verwijderen twee verschillende stappen zijn. Wil je eerst je account verwijderen, dan ga je  eerst naar de instellingen. Onder instellingen vind je de optie: wis account. Deze optie moet je bevestigen, anders blijft het account actief.

Wanneer je dan ook de app zelf van je mobiele apparaat wilt verwijderen, ga je naar de appstore en verwijder je de app op deze manier. Zo laat je geen ‘ongewenst profiel’ in de lucht. Mocht je nu toch de app al verwijderd hebben en ben je bang dat jouw account dus toch nog actief is, dan kun je het best de app weer even installeren. Je kunt dan bovenstaande stap alsnog nemen, voordat je de app definitief van je telefoon of tablet haalt.