Loading...

TinderTinder mag dan een makkelijke manier zijn om contact te maken, contact houden is natuurlijk een tweede stap. Een gesprek aangaan met iemand waar je wel eens een relatie mee zou kunnen beginnen, is best zenuwslopend. En daarnaast zijn er genoeg mannen en vrouwen die het moeilijk vinden een (goed) gesprek met het andere geslacht aan te gaan. Na ‘mijn naam is’ en ‘hoe gaat het?’ valt het dan soms stil. En dat is jammer, omdat je soms pas iets later ontdekt dat jullie veel gemeen hebben. Dus hoe vermijd je nu dat een gesprek stil valt? En wanneer dat gebeurt, hoe breng je het gesprek weer op gang?

Zelfvertrouwen versus ongeïnteresseerd 

Het is niet per se verkeerd om het gesprek voor een korte periode stil te laten vallen. Het komt immers nogal wanhopig en ‘hijgerig’ over om op iedere vraag binnen 5 seconden je antwoord te typen. Een korte periode van stilte kan jouw ‘case’ een stuk sterker maken. Je laat zien dat je zelfvertrouwen hebt en geen haast. Uiteraard moet je niet continue veel tijd laten gaan over je antwoorden. Dan loop je weer het risico dat je ongeïnteresseerd overkomt. Een ander voordeel van het even laten wachten door de andere partij is dat je niet het risico loopt in een avondje door je onderwerpen heen te zijn. Als je weet dat je hier al moeite mee hebt, kun je het beter rustig aan doen.

Wees geboeid en boeiend

Dit klinkt heel logisch, maar in de praktijk gaat het hier vaak mis. Wees geboeid en boeiend. En wel in die volgorde. Kom erachter wat de passies zijn van de andere partij en luister daadwerkelijk wat de ander vertelt. Stel er vragen over en hem of haar uitgebreid praten. Vertel vervolgens jouw ervaringen over hetzelfde onderwerp. Wanneer iemand bijvoorbeeld vertelt over zijn of haar muziekpassie, vertel dan wat jij leuke muziek vindt, waarom en waar dat vandaan komt. Lieg niet, maar probeer wel overeenkomsten te vinden. Bedenk ook dat het aantal onderwerpen haast onbeperkt is, omdat mensen nu eenmaal vaak gedeelten van hun dag min of meer hetzelfde invullen. Bedenk je dat jullie allebei een baan hebben (of misschien zoeken) met voor- en nadelen. Dingen waar je tegenaan loopt met collega’s. Jullie hebben allebei een favoriete muziekgenre of filmgenre. Jullie hebben allebei een mening over kleding, vakantielanden, sport en ga zo maar door. Laat de andere partij praten en speel erop in. Stel geen gesloten vragen, maar vraag door.

Complimenten

Abraham Lincoln zei: “Everybody likes a compliment”, en dat is waar, toch? En een compliment is een goede manier om een gesprek op gang te houden. De andere partij weet dat je geinteresseerd bent én hem of haar bewondert om wat hij of zij bereikt heeft of doet. Afhankelijk van hoe hij of zij tot nu toe op je reageerde, kun je een iets gewaagder of voorzichtiger complimentje maken. Wees daarin vooral specifiek en vertel iets dat hij of zij nog niet vaak gehoord zal hebben. Overdrijf het ook niet en uiteindelijk is het natuurlijk wel de bedoeling dat je de romantische kant opgaat. Een beetje uitdagen kan daarom zeker geen kwaad.