Loading...

Zoals je misschien al weet, is het van cruciaal belang dat je goede foto’s van jezelf op Tinder uploadt. Een compleet profiel met leuke foto’s kan je namelijk veel matches opleveren. Je foto’s zijn immers het eerste wat mensen zien als ze swipen. Vooral de eerste Tinderfoto kan de doorslag geven. Er zijn namelijk mensen die soms niet eens naar al je foto’s kijken, maar hun keuze al maken bij het zien van de eerste foto. Wij hebben daarom een aantal tips voor je op een rijtje gezet.

Do’s voor de eerste Tinderfoto:

 • Een leuke foto waarop je gezicht duidelijk te zien is. Hoe weten mensen anders hoe je eruit ziet?
 • Lach of kijk vriendelijk. Mensen zullen je dan sneller aantrekkelijk vinden.
 • Zorg ervoor dat je de enige bent die erop staat (we leggen zo uit waarom).

Do's en don'ts Tinderfoto

Don’ts voor de eerste Tinderfoto:

 • Een groepsfoto. Het is dan voor ander niet echt duidelijk wie jij bent. Hij of zij moet dat eerst uitzoeken aan de hand van je andere foto’s en daar hebben de meeste swipers geen zin in.
 • Een foto waar je niet op staat. Dit spreekt voor zich.
 • Over het algemeen presteren badkamer- en gymselfies erg slecht. Vooral als er ook een flits is gebruikt.
 • Sta je dronken of een tikje onverzorgd op een foto? Ook dat is geen goed idee.

Algemene tips:

Je kunt in totaal 6 foto’s uploaden. Vul je profiel dus aan met je beste foto’s. De meeste mensen gebruiken ongeveer 3 of 4 Tinderfoto’s’s.

 • Plaats foto’s waar je interesse mee kunt opwekken. Bijvoorbeeld een foto van jou op reis of eentje waarop te zien is dat je een hobby uitoefent.
 • Probeer met je foto’s te laten zien wie je bent en wat je leuk vindt. Veel mensen skippen de biografie namelijk.
 • Kies voor scherpe foto’s. Met de meeste telefoons kun je tegenwoordig wel hoge resolutie foto’s maken.
 • Gebruik een recente foto’s. Mensen veranderen dus jij ook. Jouw match vindt het waarschijnlijk niet belangrijk hoe je er 3,5 jaar geleden uitzag.

Slimme foto’s
Tinder heeft daarnaast een hele handige functie genaamd Slimme foto’s of Smart photos. Deze tool kun je handmatig aanzetten. Tinder rouleert dan automatisch je profielfoto’s en bepaalt met welke foto je het meest succes hebt op de dating app. De beste foto’s worden dan naar voren geplaatst.

Stel je voor dat je dus een man bent en je een profielfoto met je trouwe viervoeter hebt. Als blijkt dan vrouwen hierbij vaak naar rechts swipen, dan zal deze foto automatisch jouw eerste Tinderfoto worden. Mocht jouw profiel echter getoond worden aan een vrouw die regelmatig naar links swipet bij hondenfoto’s? Dan wordt er direct een andere foto’s op nummer 1 getoond. Handig hé? Volgens Tinder kan je aantal matches op deze manier aanzienlijk stijgen. Het is dus zeker de moeite waard om even uit te proberen. Deze functie kun je helemaal gratis aanzetten.