De do’s en don’ts met online daten die jij nodig hebt

do and don't
Van admin

Laten we eerlijk zijn: niet iedereen heeft tegenwoordig nog de tijd om elk weekend in de kroeg op zoek te gaan naar een potentiële partner. Online mensen ontmoeten is dan de perfecte uitkomst. De eindeloze virtuele opties bieden genoeg mogelijkheid om de liefde van je leven te vinden. Weet jij al wat een echte hit or miss is tijdens online dating? Wij hebben ze voor je op een rijtje gezet. 

De eerste indruk is allesbepalend 

We zijn er allemaal schuldig aan: ons leven online romantiseren. Leuke momenten doen het nu eenmaal beter dan slechte momenten. Bij online daten is dit ook het geval. We delen onze beste foto’s en leukste momenten in de hoop dat we hiermee de aandacht trekken. De eerste indruk is allesbepalend, je kunt namelijk niet opnieuw terug gaan naar een profiel dat je naar links hebt geswipet. 

Do’s

Als het gaat om je profiel dan zijn er een enkele aanpassingen een must. Het belangrijkste: blijf dicht bij jezelf! Kies voor een recente foto waarop je je beste eigenschappen laat zien. Twijfel je over de foto? Vraag vrienden om hun mening of laat ze zelf een paar foto’s kiezen. Een frisse blik over je profiel kan wonderen doen. 

Voor je profielbeschrijving geldt: houd het kort, speels, simpel en positief. Een goede tekst zorgt er indirect voor dat mensen je uiterlijk ook aantrekkelijker gaan vinden. Dit stukje van je profiel is waar je al je humor en charmes in kwijt kunt, dus laat je creativiteit de vrije loop.  

Don’ts

Tijdens het swipen zijn ze vast wel eens langsgekomen: mannen samen op de foto met een grote vis. Die foto’s doen het nooit goed. Als het gaat om profielfoto’s houdt er dan rekening mee dat subtiel de sleutel is tot succesvolle matches. Foto’s met dure auto’s of grote huizen laten alleen maar zien dat je wanhopig iets probeert te compenseren. 

Een andere don’t is te lange profielteksten. De spanningsboog op Tinder is laag en negen van de tien keer wordt het niet gelezen. Let ook zeker op je taalfouten, een verzorgde tekst is al veel punten waard! En vermijd clichés, want iedereen vindt het leuk om een drankje op het terras te doen en iedereen waardeert een spontaan iemand. Probeer op een creatieve manier wat over jezelf te vertellen. 

daten

De perfecte match

Tussen de duizenden profielen waar je door kunt swipen, moet er zeker één match voor je tussen zitten. Maar hoe ga je vanaf deze connectie nu verder? Als het om online daten gaat, dan zijn er enkele punten waar je zeker op moet letten

Do’s

Net als bij het instellen van je profiel, moet je ook met het contact leggen je authentieke zelf niet verliezen. Eerlijk zijn over jezelf wordt gewaardeerd en brengt je op lange termijn veel verder! Vergeet ook zeker niet om ook online je grenzen aan te geven. Het is helemaal niet gek om nee te zeggen als je liever iets niet wilt bespreken of doen. Dat doen we in het offline leven ook. 

Eenmaal een leuke match gevonden? Speek dan zo snel mogelijk offline af. Het lastige van online daten is dat de connectie snel kan doodbloeden of dat je zelfs verliefd wordt op de fantasie die je over iemand hebt gecreëerd. Blijf met beide voetjes op de grond en voorkom dat je verandert in een simp! Plan een moment in om elkaar te zien en ontdek of het online vuurtje in het echt net zo hard wakkert.

Don’ts

Laat niet meteen het achterste van je tong zien, dit bedoelen we natuurlijk letterlijk en figuurlijk! De key is om genoeg te delen dat je de interesse wekt, maar dat er nog wel iets te ontdekken valt. Heb je het gevoel dat de connectie er niet is? Wees dan wel zo respectvol om dit eerlijk aan te geven, want ghosten is een no-go!

Net als hard to get spelen dat is ook verleden tijd en deden we allemaal toen we zestien waren. Nu wordt het juist meer gewaardeerd als je een beetje laat doorschemeren dat je interesse hebt. Loop niet te hard van stapel, maar probeer hierin een goede middenweg te vinden. Na een tijdje zul je merken dat jij ook iemand vindt waarmee het klikt. 

Heb jij al de eerste stappen gezet in de wereld van online daten?

 Categorie: Blog

Vergelijkbare artikelen

Laat een reactie achter