Loading...

Alternatieven voor Tinder

Ben jij helemaal gek van Tinder en wil je graag ook nog wat soortgelijke apps op je telefoon installeren? Of vind je Tinder leuk, maar zoek je eigenlijk net iets anders? Kijk dan eens bij onze alternatieven:

Crown

Het bedrijf achter Tinder heeft een andere veelbelovende datingapp genaamd Crown. Deze app werkt net iets anders. Bij Crown krijg je namelijk dagelijks 16 mensen te zien. Aan jouw de taak om de vier leukste profielen uit te kiezen. De gebruikers van deze profielen kunnen dan kiezen of ze met je met jou willen chatten. Jij krijgt uiteraard ook hetzelfde bericht als jij bij iemand in de top 4 staat. Je swipet dus minder, maar dat is volgens de bedenkers veel leuker! De kans is namelijk groter dat je meer gesprekken met je matches aangaat. Deze app bestaat nog niet zo heel lang, maar de eerste reacties zijn in ieder geval positief!

 

Badoo

BadooBadoo wordt vooral gebruikt als datingsite, maar eigenlijk is het een soort van sociaal netwerk. Op Badoo kun je makkelijk nieuwe mensen leren kennen. Een profiel maken is gratis! Meld je aan met een social media account of gebruik je e-mailadres. Vervolgens kun je direct op zoek gaan naar singles bij jouw in de buurt. Net zoals op Tinder kun je elkaar liken. Het is echter ook mogelijk om iemand direct een berichtje te sturen. Een van de meest geliefde functionaliteiten van Badoo is het kennismakingsspel. Dit is enigzins vergelijkbaar met swipen op Tinder. Je krijgt in het kennismakingsspel echter alleen vrijgezellen te zien die voldoen aan jouw voorkeuren en ongeveer dezelfde interesses hebben.

happn

happn appOok happn heeft veel weg van Tinder. Het verschil is echter dat je op deze datingapp alleen mensen ontmoet die je in het echte leven bent tegengekomen. Alleen mensen binnen een straal van 250 meter worden aan je tijdlijn toegevoegd. Dit kan bijvoorbeeld de leuke barman van je favoriete zijn of het knappe meisje die tegenover je in de trein zat. Je kunt met elkaar chatten als jullie elkaar liken. Elkaar online aanspreken is natuurlijk een stuk minder eng. Deze bijzondere datingapp is helemaal gratis.

 

Bumble

BumbleVind jij Tinder een vrouwonvriendelijke dating-app? Word je als vrouw vaak ongewenst lastiggevallen? Dan is er Bumble. Eigenlijk een soort Tinder waarbij de vrouw de macht heeft. Dat wil zeggen dat het swipen exact hetzelfde werkt. En ook met elkaar in contact komen is slechts mogelijk wanneer beide partijen elkaar liken. Het verschil zit ‘m erin dat alleen de vrouw het gesprek kan starten.

Hoewel je zou zeggen dat je als vrouw ook gewoon een foto niet kunt liken wanneer je geen gesprek wilt, is de app behoorlijk populair. Het lijkt dan ook vooral om de symbolische waarde te gaan: vrouwen moeten zich veilig voelen op datingsites.

 

Teello

TeelloTeello is er eentje van Nederlandse makelij. En het lijkt een rechtstreekse concurrent te zijn voor Tinder. Hoewel de app nog wel wat kinderziektes heeft, kan het in Nederland best een succes worden. Maar niet omdat het veel meer biedt dan Tinder. Wij vonden Tinder gemakkelijker in bediening. Een pluspuntje voor Teello is wel dat je direct cafeetjes en restaurantjes krijgt geadviseerd tijdens het eerste gesprekje. Daarmee lijkt Teello mensen aan te moedigen de telefoons niet te lang in de hand te houden, maar er daadwerkelijk eens op uit te gaan.

 

 

oHello

oHellooHello is nog niet landelijk verkrijgbaar. Vooral in Amsterdam wordt de app gebruikt, die uitblinkt door spontaniteit. Geen oeverloos gebabbel, maar direct op date. Je installeert de app met behulp van je Facebook profiel en kunt direct zien welke mensen wel in zijn voor een date. Je kiest simpelweg met wie je wel een drankje wilt drinken en in principe ontmoet je elkaar dan direct. De leukste optie is wellicht dat je elkaar na afloop kunt beoordelen. Zo blijft de community er eentje van mensen die echt zin hebben in een date.