Loading...

Algemene voorwaardenAlgemene voorwaarden

Wat zijn de algemene voorwaarden om Tinder te mogen gebruiken?

Het is ten eerste belangrijk om te weten dat je 18 jaar of ouder moet zijn om Tinder te gebruiken, het is dus een service dat bedoelt is voor volwassenen. In Nederland geldt de wet dat je pas volwassen bent bij 18 jaar of ouder. Profielen op Tinder van onder de 18 worden direct verwijderd, het heeft dus geen zin om het te proberen als je nog geen 18 bent. Zie het zo, Tinder is een simpelere versie van volwassen datingsites zoals Datingbord.nl. Wanneer Tinder er achter komt dat je niet aan deze voorwaarden voldoet, wordt je profiel geblokkeerd en kun je de app niet meer openen. Ook wangedrag wordt door Tinder afgestraft met een verbanning.

Verder vereist Tinder dat je je eigen Facebook-account gebruikt om een profiel op de app aan te maken. Je stemt toe dat je persoonlijke gegevens van je Facebook worden gebruikt voor de Tinder account. Hierdoor vind je singles in jouw buurt, maar dat betekent ook dat bekenden uit jouw omgeving jouw profiel kunnen tegenkomen. Je hoeft echter niet bang te zijn dat ook op Facebook getoond wordt dat jij Tinder gebruikt. Het is dus openbaar dat je Tinder gebruikt, maar slechts tegenover andere Tinder-leden. Daarbij kun je zelf bepalen welke persoon jij naar links of recht swiped, je hoeft dus uiteraard niet met bekenden te matchen op Tinder.

De Consumentenbond concludeerde dat de voorwaarden van Tinder ’te breed en te vaag’ zijn. Net als andere grote bedrijven geef je Tinder immers de ‘macht’ over bijvoorbeeld je foto’s, profielnaam en seksuele voorkeur. Kortom: op privacygevoelige informatie. Lees daarom altijd de algemene voorwaarden goed door voor je instemt. Dit is overigens niet alleen voor Tinder aan te raden, maar voor alle activiteiten die je op het wereldwijde web onderneemt.