5 tips om te voorkomen dat je met een Tinder Swindler te maken hebt

Tinder
Van admin

Heb jij de nieuwste Netflix hype al gezien? De Tinder Swindler is één van de best bekeken documentaires van het moment en dat is niet voor niks. Deze spannende waargebeurde serie gaat, kort samengevat, over een man van Israëlische afkomst die zich voordoet als een miljonair die werkt in de diamant industrie en via de Tinder-applicatie contact legt met meerdere vrouwen. Hij trakteert de vrouwen waar hij contact mee heeft op diverse reisjes, luxe etentjes en mooie cadeaus. Totdat hij zogenaamd in de problemen komt en deze vrouwen gebruikt om leningen voor hem af te laten sluiten. En je raadt het waarschijnlijk al… deze dames zien hun geld nooit meer terug! Achteraf blijkt dat hij helemaal geen miljonair is en zijn luxe uitjes en cadeaus allemaal bekostigd van geleend geld van voorgaande slachtoffers. Dus met het geleende geld van de ene vrouw, gaat hij alweer door naar de volgende. Meer verklappen we niet, kijk de serie zelf maar voor het verrassende vervolg!

Nu is het niks nieuws dat mensen zich op datingapps iets anders voor doen dan ze zijn. Denk bijvoorbeeld aan de meest gunstige foto’s van jezelf gebruiken (lees: toen je een paar kilo lichter was of er een paar jaartjes jonger uitzag…), een lekker filtertje gebruiken om je van je mooiste kant te tonen en een paar interesses veinzen die je eigenlijk niet hebt. We doen het allemaal wel eens en dat lijkt misschien onschuldig, maar je anders voordoen dan je bent, hebben sommige Tinderaars verheven tot een ware kunst. Zoals onze Tinder Swindler hierboven. Maar ook op kleinere schaal gebeurt het veel. Daarom hebben we 5 tips voor je op een rij gezet om op een veilige manier van Tinder gebruik te maken en te voorkomen dat je met een oplichter te maken hebt!

Tip 1: wees kritisch op foto’s 

Op Tinder is vaak het eerste wat je van een persoon ziet de foto’s. Heb je interesse? Scroll dan niet vluchtig door de foto’s maar kijk er eens goed naar. Zijn er meerdere foto’s beschikbaar, zie je de persoon op de foto samen met vrienden en lijkt dit steeds dezelfde persoon? Dan is er een grote kans dat je daadwerkelijk met deze persoon aan het chatten bent. Bestaat het profiel uit één enkele foto en is die foto op een wat vreemde manier afgesneden? Dan is dat zeker een rode vlag!

Tip 2: ontpop je tot een ware internetstalker

Tegenwoordig heeft iedereen een grote online aanwezigheid. Het kan daarom zeker geen kwaad om de naam van je potentiële Tinderdate even te Googlen. Vergeet ook niet de foto’s door Google Image Search te halen. Zo kun je checken of je date niet zomaar een paar foto’s van het internet heeft geplukt, maar daadwerkelijk is wie hij of zij zegt te zijn.  

Tip 3: videobel!

Voordat je afspreekt, kun je een keer voorstellen om te gaan videobellen. Zo weet je zeker dat je de persoon van de foto’s voor je hebt. Wilt iemand absoluut niet videobellen, dan heb je misschien te maken met een catfish

Tip 4: vrienden van vrienden? Doe onderzoek!

Vraag in je vriendenkring na of iemand jouw date kent. Als jullie uit dezelfde buurt komen dan is de kans groot dat jullie gemeenschappelijke kennissen hebben. Er is zeker niks mis om wat navraag te doen!

Tip 5: wees realistisch

Tot slot is het belangrijk om je gevoel te volgen. Lijkt iets te mooi om waar te zijn? Dan is dat het vaak ook! Blijf daarom altijd kritisch en realistisch. Je vrienden staan ongetwijfeld voor je klaar om een second opinion te geven bij twijfel!

Geen geluk op Tinder? Geen probleem. Kijk eens rond op andere datingsites. Wie weet kom je daar de ware wel tegen!

 Categorie: Blog

Vergelijkbare artikelen

Laat een reactie achter