20 Tinder gesprek tips; zo hou je een gesprek gaande

Online Tinder Gesprek
Van admin

Als je voor het eerst op een dating app als Tinder zit, dan is het natuurlijk allemaal spannend en nog even wennen. Je wil natuurlijk die ene leuke date scoren, maar daarvoor moet je wel het gesprek gaande houden. Hoe je dat kunt doen, lees je in dit artikel.

Interesse tonen

 1. Toon interesse door vragen te stellen
 2. Stel unieke vragen, waarbij iemand moet nadenken over het antwoord
 3. Ga in op de antwoorden die ze geeft, dus zoek meer diepgang in het gesprek
 4. Stel niet steeds dezelfde vragen terug, die aan jou worden gesteld. Als je dat wel wil weten, kom er dan later op terug
 5. Vaak hebben mensen foto’s van festivals of vakanties op hun profiel staan. Toon interesse door te vragen waar die zijn gemaakt, zo heb je meteen een nieuw gespreksonderwerp
 6. Stel vragen waar je ook echt antwoord op wil weten. Vragen die je bijvoorbeeld helpen om te bepalen of jullie bij elkaar zouden passen
 7. Kom met nieuwe gespreksonderwerpen. Zo laat je aan de ander zien dat je het gesprek door wil zetten. 
 8. Durf ook persoonlijke vragen te stellen. Je merkt snel genoeg of iemand daar antwoord op wil geven of niet. Kondig deze dan ook voorzichtig aan of excuseer je van te voren. Bijvoorbeeld “Je hoeft er niet op te reageren als ik te ver ga, maar ik benieuwd of/naar….” 
 9. Vraag ook eens naar andere social media kanalen, zodat je iemand daar op kunt volgen. Vaak geeft dat wel aan dat je graag met een persoon praat. Zo kun je iemand bijvoorbeeld ook volgen op Instagram. Als iemand veel op deze app deelt, krijg je meteen een kijkje in zijn/haar leven.
 10. Denk out of the box. Spreek bijvoorbeeld af dat jullie om de beurt een vraag aan elkaar mogen stellen of een stelling moeten noemen. Het is uiteraard de taak van de ander om daar zo eerlijk mogelijk op te reageren. Zo krijg je meer diepgang in het gesprek en worden er wellicht onderwerpen gesproken, die je normaal niet zo snel zou aansnijden. 

Een date plannen

Jouw uiteindelijke doel is natuurlijk om iemand beter te leren kennen om te bepalen of jullie in het echte leven ook een match zijn. Hier kun je op een date natuurlijk meer achter komen. 

 1. Stel eens voor om over een aantal weken of dagen op date te gaan. Of iemand er klaar voor is merk je wel uit de reactie die hij/zij geeft. 
 2. Stel iemand vindt het nog te vroeg, vraag dan oprecht wat iemand tegenhoudt en wat hij/zij nodig heeft om elkaar te ontmoeten
 3. Neem het initiatief om de date te plannen. Dit kun je geheim houden of je kunt er een paar tips over geven.
 4. Een date moet natuurlijk wel passen bij degene die je meeneemt. Gooi daarom wat ideetjes en kom er zo achter wat iemand het meest trekt. Een middag gaan klimmen met iemand die niet zo sportief is, is wellicht een date die bij het begin al in duigen valt en dat wil je natuurlijk voorkomen.
 5. Iemand kan natuurlijk terughoudend overkomen, omdat je nooit zeker weet met wie je praat. Op zulke momenten kun je iemand gerust stellen door bijvoorbeeld jouw nummer door te sturen.
 6. Je wil je natuurlijk wel een klein beetje voorbereiden op de date. Vraag om een keer te (video)bellen, zodat jullie al aan elkaars stem kunnen wennen.
 7. Zorg dat je ook nog gespreksstof hebt op de date zelf. Je kunt dan vragen stellen over de activiteit die jullie doen en gesprekken aansnijden die recent in het nieuws zijn geweest.
 8. Probeer op een date ook af te tasten hoe iemand de date vind en naar jou kijkt, nu jullie elkaar in het echt hebben ontmoet.
 9. Als je zelf een date leuk vond, hoop je natuurlijk ook op een tweede. Geef dat ook aan bij het afscheid, zo weet de ander ook waar hij/zij aan toe is. 
 10. Blijf altijd jezelf, zowel op Tinder als op een date, dan ben jij succesvol ;-).
 Categorie: Blog

Vergelijkbare artikelen

Laat een reactie achter